W(NL)erkelijkheid

Mark, Mark, Mark. Oké, het is nog ‘aan’ (lees: ik raak hem nog aan) maar het loopt allemaal niet op rozen (en dat is heus niet omdat zijn partij daar niet van is). Ik was rustig de ochtend heel erg met mezelf bezig (yoga, sap, bloemen, Girls en silent disco) maar nee, hij was niet tevreden met de zesjescultuur c.q. mijn bezuinigingen op bed/bad/brood en moest NU aandacht want zijn ego trok het anders niet.

Met een klap terug de W(NL)erkelijkheid in. What was I thinking (about myself)? Vrouwen komen in Nederland nog steeds en altijd hoogstens op de tweede plaats. En als de lijsttrekker, of zij zelf, ook nog een ‘migratieachtergrond’ hebben, dan worden ze nog thuisgehouden ook. Want de grote afwezigen in het debat: PvdA (stemmen hengelen met Lodewijk) en GroenLinks (stemmetjes bakvissen met Jesse) kunnen volgens mij nu zonder problemen fuseren tot Klaver’s gedroomde boyband waar hij een jaar lead zanger van kan zijn. Ze hebben geen achtergrondzangeresjes meer nodig, blijkbaar. 

‘Achter elke lijsttrekker staat een sterke vrouw.’ dixit: Nieman(d). Het is alsof alle Alexanders met een fles deodorant thuis blijven playbacken voor de spiegel als er ook Beyoncé zou kunnen zijn. Niet om meteen de boze blanke vrouw te zijn of mijn Grammy te halen maar ik wil ook iets breken nu. Pfff niets geen ‘Formation‘. Kiesrecht een kleine honderd jaar, mijn stem eindigt toch weer in ‘de heren’ gaan formeren.

Wel blij dat die Nieman(d) niet wéér zoals bij Geert (wiens nummer twee wél de ballen heeft om met anderen te debatteren) over sigaren begon. Heel knap hoe hij zich daarover -als VS-kenner – tegenover vijf ‘First Ladies – come second’ heeft weten in te houden tijdens het hele WNL-debat.

Mark vroeg net: ‘is er iets?’…. Huge mistake. Hij zoekt het de rest van de middag maar uit. Ik ga Limonade drinken en ergens op ‘like’ klikken.

Dag 1.

Dag 2.

Dag 3. 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s