Illegal Powder

De zondagochtend betekent meestal wachten op een maag vol thee tot de supermarkt open mag om mij in ontbijt te kunnen voorzien. Het kan dus flauwte zijn geweest maar achter mij bij de kassa, leek het er vandaag allemaal heel schimmig aan toe te gaan.Ze legde het enkele en enige product territoriaal achter mijn gerookte zalm. Onguur, Gezicht diep weggedoken in een sjaal (vooruit ik liep er ook zo bij maar dat kwam omdat ik technisch gezien nog niet helemaal was opgestaan).

’Zelfs op zondag maak ik hier in Chinatown afrekeningen mee in het illegale circuit’,

dacht ik nog terwijl ik snel doorliep, ’maar goed te weten dat ik hier moet zijn voor mijn relatiegeschenken als ik straks die kant op ga’.

Mijn aantal vrienden met zeer jonge kinderen neemt exponentieel toe dezer dagen. Mede daarom ben ik vrij goed ingevoerd in de georganiseerde opkopers van Oost-aziatische afkomst, de hamsterrestricties en de illegale export richting China van onze blikken babymelkpoeder. Deze was duidelijk bendelid, of ze had thuis een baby. Dat laatste kan ook natuurlijk. Straks maar weer eens bellen met een van de home-cooked-meal dames en nog ’ns vragen waar je jonge moeders ook alweer aan kan herkennen in ’t wild. Los van de kolfmachine.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s