Fruit Farm

Je koopt wat fruit en om iets voor de wereld terug te doen, adopteer je daar wat fruitvliegjes bij. Alleen.

Dat is net als met cavia’s, je weet niet wat mannetjes en vrouwtjes zijn en voor je het weet, zit je met dertig van die beesten in je huis.

Daar zijn gelukkig oplossingen voor. Duurzame, verantwoorde oplossingen.

Netjes de instructies gevolgd. Plastic folie en ‘n vork. Volgens internet was dit de manier om het gefladder af te vangen. Dat klopt. Het werkt. Alleen zit ik nu dus met een kolonie vliegen in gevangenschap en wat doe je daar dan mee? Insecten zijn heel voedzaam en dat gaat nog heel groot worden, hoor ik, maar zo hip ben ik ook weer niet. Dus. Uitzetten en hopen ‘for the best’. Zoals een Pandafokprogramma. Tweemaal daags een nieuwe lichting buiten loslaten. En dan hopen dat een paar zich kunnen aanpassen aan het leven in het wild en hun soort kunnen behoeden voor uitsterven. Kleine moeite. Scheelt mij weer een guilt-lidmaatschap op Greenpeace ook.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s