The Young Ones

Aan de andere kant van de winkel, waar ik over een radio c.q. boxen c.q. iets dat beter klinkt dan mijn laptopspeakers aan het dubben was, werd mijn concentratie ruw verstoord door 3 of 4 mannelijk hangjeugd. Na het zwaaien, oogcontact en woorden als ‘hallo mevrouw met die blauwe sjaal’ schallend door de microfoon die ze aan het testen waren, resulterend in het langzame besef dat ik daadwerkelijk een blauwe sjaal om had, volgde: ‘mevrouw, mag ik uw nummer?’.

Denk dat hij ook wel begreep dat die persoonsvormconstructie in combinatie met zijn vermoedelijke leeftijd van rond de 17 jaar op zichzelf al weinig kans van slagen had. Mijn vriendelijke weigering werd desondanks resoluut gevolgd door ‘mag ik dan iets voor u zingen?’ meteen ingezet door de achtergrondzanger van het stel met de tekst en melodie van het welbekende kinderlied ‘In de maneschijn’. Tja, de jeugd van tegenwoordig. Ze worden steeds respectlozer.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s