Local architeture

Het begint minder heet te worden, maar het blijft vochtig. Dat badkamersfeertje komt ook mooi terug in de locale architectuur waar zeker 70% van de gebouwen betegeld is. Door de combinatie met de strak communistische blokkendoosontwerpen van de bedrijfspanden rijdt de trein tussen Guangzhou en Shenzhen in feite eindeloos tussen de binnenstebuitengekeerde zwembaden door.

photo6
Zwembad United

Het resultaat van deze tegelwoede geeft tevens een mooi overzicht van de verschillende stadia waarin een badkamer van een studentenhuis zich kan bevinden.

Heel herkenbaar.

In de stad zijn de panden iets gezelliger vormgegeven maar ook daar blijft het alsof je door een sketch loopt van de mannen van de radio. Door het tropische klimaat groeit de natuur hier, zeg maar, vrij agressief en de oplossing van ‘tegen de natuur’ om vooral alles maar dan ook alles te betegelen, is hier duidelijk jarenlang fanatiek uitgevoerd.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s