Cosy Quality

IMG_1924

De zoektocht naar een vast appartement was fantastisch en bood gelijk een mooi inkijkje in de zeer speculatieve vastgoedmarkt hier. Het tempo waarmee men gebouwen uit de grond stampt, wordt altijd met bewondering genoemd:

Daar moeten we echt maar eens vanaf stappen.

Lekkages van leidingen, ramen en buitengevels, dingen die scheef hangen, kit dat overal tussen de hardstenen tegels uitpuilt, vloeren die golven. ‘Het hoeft niet iets te zijn, als het maar wat lijkt’ hebben de Chinezen hoog in het vaandel staan. Veel glimwerk en duur ogende materialen, maar afwerken, kwaliteit en duurzaamheid, ho maar. Binnen een jaar lijkt dat moderne, westerse appartement alleen nog van een afstandje met schermerlicht en dichtgeknepen ogen op de flashy foto’s van de brochure.

Als je de lekkageplekken even wegdenkt. Maar wat boeit het ook als je toch een jaar of 2 na de oplevering het huis met dikke winst kan verkopen. Dat ze hier hele flats al na 10 jaar moeten slopen of dat sommige gebouwen al na een paar jaar tekenen van betonmoeheid vertonen, verbaast me na een uur bezichtigen niets meer.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s