Gun Control

4 gunshots and then, another 2.

Je maakt wat mee zo in de damesdouches van de camping aan de 101. Volgens nat haar links in de spiegel was dat rond 2 a.m. geweest en volgens badslippers rechts had haar man daarna nog een uur wakker gelegen. Ik niet. Als ik slaap dan slaap ik, heb ik geleerd. De geruststelling dat ik het echte spectakel gemist had kwam met de woorden ’well I’ve not seen any police so I guess it was nothing, right? Just someone scaring campers’. Heerlijk, gun control.

Winter Weather

Het is mij niet ontgaan dat het land en/of last heeft van sneeuw, gladheid, NS-treinen.

En dat was niet alleen omdat mijn moeder me van 200 km verderop vroeg in de ochtend uit bed sommeerde, om nu meteen te gaan buitenspelen. Aangezien deze winterse taferelen in hartje centrum non-existent zijn (zeeklimaat en onwil), besloot ik niettemin solidariteit te tonen met deze kwestie.

Niet gehinderd door een bepalende factor timing, waar ik zeker geen rekening mee ging houden. Warme chocolademelk over mijn gehele fornuis en 360 graden rondom en over het pannetje. Winterhanden betekent meestal gewoon heel lang boenen op de melkresten nog voor je je tong kan branden.

End of Days

De supermarkt had vandaag een beetje het ‘end of days’ gevoel:

mensen liepen heel druk heen en weer (het ontlopen van weaponized ebola), te veel geluid (zombies – of kinderen) en alles was op, of leeg (de plunderende hordes). Beelden die je alleen uit films kent, of zoals het er nu in Rusland uit moet zien zonder onze tomaten.

Althans zo kwam het bij mij binnen, op mijn slippertjes voorzichtig met m’n kater door het gangpad schuifelend op zoek naar een wel-rijpe avocado of iets anders dat als ontbijt na lunchtijd door kon gaan. Je weet nooit zeker of je net even de rellen of quarantaine maatregelen gemist hebt. Meteen die twijfel of je in bed de nu.nl app nog wel gecheckt had en of dat soort nieuws er dan wel op zou staan. Want wie let er nou echt goed op na een nachttrein?

Excuses, ze gaan zo snel mogelijk de schappen aanvullen.

De kranten roepen al weken dat Den Haag een no-go area is. En het had ook zo lekker hard geonweerd in de ochtend dus dan weet je nooit meer precies of de wereld buiten de voordeur nog een beetje heel is. Alleen volgens de briefjes bij de kassa is het een logistieke storing vanuit het distributiecentrum.

Hungergames

Het is nu een uur geleden dat ik enthousiast de koelkast open trok op zoek naar eten maar ik ben er nog steeds niet uit wat mn moeder bedoelde toen ze niets anders in mijn huis achter liet dan

een geopende fles witte wijn en een bakje taugé.

House Sitting

Enjoy, they said. We’ll be back Thursday, they said. “Oh no, I made a mistake we’ll be back today”,

the text message said this afternoon. So I had a great couple of hours at work worrying over the stuff I let explode from my suitcase all over the house. Those moments you wish you had counted the number of pieces of underwear. Housesitting time is over, I got upgraded to guest again.

Staying Mobile

Na een jaar van twijfelen over wel of geen eigen smartphone waarbij m’n oude mobiel langzaam verging tot uitvallend-2-minuten-per-gesprek-met-of-zonder-oplader, lag ie gisteren in de brievenbus:

de telefoon waarmee ik nog gewoon zonder twijfels een kind uit het water kan redden.

Grootste upgrade is dat ik nu pas alle mms-jes die mensen mij ooit verstuurd hebben ontvang (dat ik die niet kan openen, is dat weer een nieuw probleem). Bellen is alleen wel weer een stuk minder avontuurlijk maar als frequente bellers toch graag die ervaring willen vasthouden om een tijdje tegen het niets aan te praten omdat mn batterij weer eens rogue ging ben ik best bereid af en toe gewoon de hoorn erop te gooien.

Mission Impossible

Mn Tom Cruisemomentje van vandaag zit er weer op.

Resultaat: lichtgekneusde hand.

Zet nooit de vuilniszak ‘even’ op de gang als alle andere mensen met een huissleutel op vakantie zijn… Het geluid van die dichtvallende deur gaat door merg en been als al je tools een jurkje en een paar gympen zijn. Dankzij sidekick (mocht via het dak van de buurvrouw) totaal mission impossible style door het dakraam. Nieuwe inzichten die dat oplevert: Dat moment dat ze in de film met alleen de handen aan de dakrand hangen, its all lies.

Moet duidelijk naar de nieuwe Batmanfilm, mn skills zijn ruk.