Stemmen

Dat hele stemmen houdt me bezig.

Dat hele stemmen houdt me bezig. Niet zozeer de hele dag (ook) maar vooral om 18:55u. Dat was het moment dat ik zag dat ik op 200 meter van mijn huis kon stemmen. En niet zomaar ergens maar in de Marks & Spencer. Stemkaart, jas, paspoort gegrist. Sprintje getrokken. 18.59u was ik binnen. Een A4’tje zei: je moet naar de 2e verdieping. Onder begeleiding van de beveiliger in de lift naar boven. Halve winkel door. Helemaal achterin het café. (stemmen is tegenwoordig niet alleen commercieel maar ook ongebreideld consumentisme).

F*ing stembureau 1 minuut dicht want Winkeltijdenwet.

F*ing stembureau 1 minuut dicht want Winkeltijdenwet. Daar ging mijn kans om me zowel uit te spreken voor een land dat wil zwaaien naar de EU als een beetje mee te doen met/tegen de exit van het VK. Wilde vooral ook die arme Britten een hart onder de riem te steken omdat zij over een paar maanden met net zo’n bullshit referendum in hun maag zitten. Allemaal mislukt op 2 minuten. Toch jammer. Terug de hele winkel door nog steeds onder begeleiding (“het mocht eigenlijk niet meer van mijn collega maar u kwam zo binnen rennen dus ik dacht…”). Met mijn beveiliger nog even de kwestie faillissement V&D doorgenomen. Hij vond het aanbod de laatste dag daar ook van lage kwaliteit. Dus op dat punt had ik nog een medestander. Yes. Nu dus nog 2 uur twijfelen of ik opnieuw de regen in ga.

19.07u. Wat is de stand qua opkomst?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s